Уникална изложба живопис, рисунки, акварели и илюстрации ще имат шанса да

...
Уникална изложба живопис, рисунки, акварели и илюстрации ще имат шанса да
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, посетете изложба на забележителните Генко...

Уникална галерия живопис, рисунки, акварели и илюстрации ще имат шанса да видят пловдивчани и посетители на града през днешния ден. Галерия " L’union " ще представи творби на двама забележителни художници - Генко Генков и Иван Кирков, които остават в историята на изкуството с ярката си характерност, необикновен гений и несравним нюх за цветове, форми и комбинация. 

Припомняйки тяхната значителност, с изложбата уредниците отдават почитта си към двамата създатели. На 1 януари се навършиха 91 години от рождението на Иван Кирков, а на 1 февруари се навършват сто години от рождението на Генко Генков.

Творчеството им обгръща втората половина на ХХ век.

Още при започване на 60-те години те съумяват да се утвърдят като дръзка художествена опция дружно с ново, по-свободно потомство художници, като се стремят да влеят своето изкуство в духа на времето, в европейските трендове, всеки съгласно личната си характерност и визия. 

Генко е художник, който намира ентусиазъм и очакване в естествената реалност. Неговата неподражаема живопис, освободила цвета и формата от признатите догми, е отражение на неговите визии и положението на духа му, постоянно разтревожен и търсещ. Представените пейзажи в експозицията се отличават с присъщ авторски почерк - ослепителен нюанс и релефни повърхности.  

Иван Кирков е от художниците, които през годините останаха правилни на пластическите си търсения в разнообразни жанрове и стилове, само че наложително обвързани с модерността, опълчване на рутината и подправения възторг на социалистическия натурализъм. Неговата непринудена, само че мощна като лъчение интелектуалност, съчетана с дискретна подигравка и превъзходен комизъм, го трансформира в един от философите на новото. В експозицията ще могат да се видят акварели, рисунки и илюстрации.

Изложбата в изложба " L’union " може да бъде прегледана до 1 март. 

 

Още забавни събития ще намерите в - най-хубавия гид за Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР